Livet som student under en pandemi

Livet som student under en pandemi

Bilde hentet fra pexels.com

Det å være student under coronapandemien har vært både krevende og lærerikt. At all undervisning plutselig ble digital gjorde at jeg som student måtte forberede meg på en helt ny studiehverdag og nye rutiner, som i starten av pandemien virket å fungere helt greit.

12. Mars er en dag vi aldri kommer til å glemme. Dette var dagen Norge stengte ned og senere skulle det vise seg at viruset som herjet i Kina og Italia ville sette det vanlige livet i Norge på vent. Mange ble permitterte og mistet jobbene sine, de hadde plutselig ingenting å gå til og fremtiden usikker. Utrolig nok var jeg og to kompiser på skiferie i Østerrike da vi scrollet gjennom nyhetene fra Norge. Da visste vi allerede at hjemreisen førte til karantene, noe urolige med tanke på hvordan vi skulle få med oss undervisningen fremover – men nå var det klart at all undervisning ville foregå digitalt.

Personlig har pandemien påvirket mitt liv som student på flere måter. Uansett har jeg vært utrolig heldig som ikke har blitt permittert og har fortsatt en jobb å gå til ettersom jeg jobber på Kiwi ved siden av studiene. Pandemien førte til høyere omsetning for flere dagligvarebutikker, også for butikken jeg er ansatt i. Slutt på grensehandel og reising generelt fikk vi som butikkansatte kjenne på.  Dette gjorde at butikken hadde behov for flere personer på jobb enn det som var vanlig. Under første semester i pandemien ble det derfor mer jobbing enn planlagt, og litt mindre tid til studiene.

Til tross for mye jobb under studiene var det ikke alltid overskudd til å se på tidligere Zoom opptak. Jeg følte at jobbingen ga meg mer enn den digitale undervisningen, hvor det er enkelt å falle av underveis og rette oppmerksomheten mot noe helt annet på det store internettet. Det falt derfor helt naturlig å jobbe mer, for å så ta igjen undervisningen. Dette er lettere sagt enn gjort, fordi lange og ensformige undervisninger på Zoom er ikke enkelt å ta igjen.

Det er ingen hemmelighet at forelesere møtte den digitale undervisningen på forskjellige måter, men det er også forståelig. Den nye hverdagen kom brått på for både oss studenter og lærere. Derimot vil jeg presisere hvor viktig det er å ha en god plan for de som underviser og bruken av digitale læringsverktøy som Mentimeter og Kahoot i denne type undervisning er gull verdt. Dette tror jeg er med på å øke undervisningskvaliteten nettopp fordi verktøyene bidrar til at vi studenter deltar mer i undervisningen.

Heldigvis går vi lysere tider i vente. Leger over hele verden har jobbet for å få rullet ut en vaksine, og vi vet at det ikke vil bli lenge til før undervisningen og det vanlige livet vil bli så godt som normalt igjen. På en annen side er det ingen som vet om det blir verre før alt blir bra, men vi får bare gjøre det beste ut av situasjonen og ta vare på hverandre. Jeg ser frem til en hverdag hvor undervisningen foregår på høyskolen der jeg kan treffe mine studievenner igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *